Proga

Zaradi gozdarskih in melioracijskih del na območju stare proge se je le-ta v letu 2012 skoraj v celoti spremenila. Tekmovanje bo tako kot v letu 2012 in 2013 tudi v letošnjem letupotekalo po spremenjeni poti.

Otroška proga po potekala po trasi oz. krogu, ki je bila v letu 2010 namenjena prvemu delu teka odraslih kategorij. Del trase poteka po asfaltu, nato pa se prične vzpon in nato spust po makadamski poti. Dolžina polnega kroga je 1,3 km z 35 m vzpona oz. spusta; drugi in tretji krog sta krajša za prvi del – dolga sta 1,0km.

Proga za odrasle kategorije poteka v obliki osmice. Prvi del je enak kot za otroške kategorije (krog 1,3km), nato pa se bodo tekači podali na spust po pobočju južno od cerkve (nasprotna stran hriba kot v preteklih letih). Dober kilometer dolg spust je tehnično nezahteven in poteka po poljski poti. Sledi oster zavoj in vzpon po travniku in kolovozu v dolžini 1 km. Na vzponu sta en krajši in daljši ravninski odsek v skupni dolžini cca 300 m. Višinska razlika vzpona in spusta je 120 m.

Po končanem daljšem krogu tekmovalci nadaljujejo v krajši (otroški) krog. Trasa je lepo pregledna, kar bodo cenili tudi gledalci, saj se praktično 3/4 proge vidi z enega mesta. Tudi v primeru slabega vremena na progi ni pričakovati blata, saj je podlaga ustrezno utrjena.

proga-kategorije

 

proga

 

Grafična predstavitev, opis poteka progre

tek_gore_2016_video_proga